Energie die je huid laat stralen

De lente zorgt ervoor dat mensen zich in dit jaargetij prettiger, gelukkiger en vitaler voelen. Als je lekker in je velt zit kan je de energie weer voelen stromen. Toch kunnen seizoens veranderingen invloed hebben op de gezondheid en voor veranderingen in het lichaam en psyche zorgen. Voorjaarsmoeheid is dan ook een veel voorkomend verschijnsel.

Houtenergie hoort bij het voorjaar, een creatieve geest en actie. Het Element Hout staat voor de energetische lente en in relatie met het Yang orgaan Galblaas en Yin orgaan Lever, een wind-klimaat en het zintuig ZIEN. In deze periode verandert de energie van heel yin naar heel yang, dus van binnen naar buiten. De energie van de galblaas en lever helpen ons om alles uit te spreken en vooral niets op te kroppen (iets op je lever hebben). De galblaas en lever helpen het lichaam ook zich te ontdoen van alle opgehoopte afvalstoffen. Heb je daar veel van opgeslagen, dan ontstaat de zgn. voorjaarsmoeheid.  Het voorjaar is dan ook een goed moment voor een reinigingskuur. Blijf ook Vitamine D innemen totdat de zon weer op volle kracht is en het lichaam weer zelf voldoende kan aanmaken (minimaal tot mei).

Klachten

Veel klachten ontstaan door een belasting van het element HOUT, met name de LEVER.
In het Hout seizoen zijn veel mensen gevoeliger voor hoofdpijn, huiduitslag en boze reacties (kort lontje).
Stress valt dan ook onder het HOUT element. Spanning, boosheid, frustraties en verkeerde voeding zorgen voor een stagnatie van de leverenergie. Verkrampte schouders wijzen hier ook op. Vaak is dit in het gezicht zichtbaar door roodheid en pukkeltjes op de reflexzone tussen de wenkbrauwen (lever reflexzone); een toename van talg productie. Een Houtbehandeling is dan een goed advies.

Praktische Houttips:

  • Een lichaamspakking met Phyt’Ether Hout en Clay Mask Hout zorgt ervoor dat de energie weer gaat stromen en men zich meer ontspannen gaat voelen.
  • Extra aandacht voor de nek-schouderpartij d.m.v. massage met Phyt’Ether Hout al of niet met een warme pakking van Clay Mask Hout.
  • Voetenbad met de Algae Essence Yang (Wood) zodat de energie beter wordt verdeeld en alle opgekropte energie in schouders en hoofd kan zakken.
  • Leverpakking direct op de leverzone (Phyt’Ether Hout met au bain marie verwarmde Clay Mask Hout)
Juist in deze periode zijn een moment van ontspanning een extra aandachtspunt om de invloed van stress op de Hout-organen te verminderen.
  • Voetmassage met en/of een hoofd/oor massage met Phyt’ Ether Hout.
  • Een lichaamspakking met Phyt’Ether Hout en Clay Mask Hout zorgt ervoor dat de energie weer gaat stromen en men zich meer ontspannen gaat voelen.
Maak voor jezelf eens tijd zodat jij ook de energie weer kunt voelen stromen!
Liefs,
Petra
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .