Goed voor jezelf zorgen!

Maar hoe dan?

Je hoort het veel mensen zeggen: zorg eerst eens goed voor jezelf. Maar hoe dan? het is veel makkelijker dan je denkt. Je hebt vast weleens gevlogen. De stewardess legt de veiligheidsinstructies uit en let op, wat zegt ze dan? ” Plaats het zuurstof masker eerst bij jezelf en daarna pas bij je kinderen”. Zo makkelijk is het dus. Gewoon doen! Ik deel in deze blog leuke tips die je makkelijk kan toepassen. En iedere keer als jij een gedachte hebt dit kan ik niet. Denk dan even terug aan het verhaal van de stewardess.

Misschien is het goed voor jezelf zorgen op dit moment niet jouw belangrijkste prioriteit. Maar dat zou het wel moeten zijn. Je wil misschien wel, maar je weet misschien niet hoe. Of je hoort contant zo’n stemmetje in je hoofd die het belachelijk vindt dat jij tijd voor jezelf neemt.

Werk, studie, familie, je partner… Ze zijn allemaal belangrijk en verdienen je aandacht, maar wat je misschien vergeet is dat je zelf ook aandacht verdient. Het is niet egoïstisch om voor jezelf te willen zorgen. Maak daarom ook een gewoon een afspraak met jezelf in je agenda.

Het is niet alleen goed om voor jezelf te zorgen, het is noodzakelijk. Hoe trouw ben jij aan jezelf?Ik bedoel daarmee dat jij jezelf goed moet behandelen en daardoor goed voor jezelf moet zorgen.

Je hoeft niet je hele wereld om te gooien om goed voor jezelf te zorgen, kleine details kunnen het verschil al maken. Als je voor anderen zorgt, als je van ze houdt en hen gelukkig maakt, waarom doe je dan niet hetzelfde voor jezelf?

Besteed wat tijd aan jezelf 

Dat betekent niet dat je veel geld uitgeeft en alles koopt wat je maar wil. Integendeel, het betekent aandacht besteden aan je fysieke, mentale en spirituele gezondheid.

Stel jezelf een vraag

Vraag jezelf hoe je je voelt net zoals je andere mensen vraagt hoe ze zich voelen. Vergeet niet: lieg niet tegen jezelf, wees 100% eerlijk. Neem een paar minuten van je dag om te controleren of alles goed gaat. Dit is de eerste stap die je moet nemen als je goed voor jezelf wilt zorgen. Als je weet hoe je je echt voelt, krijg je een idee van wat je vervolgens moet doen in je verwenroutine.

Geef jezelf een massage cadeau

Je weet dit misschien niet, maar zelfmassages zijn echt iets wat je kunt doen! Ze zijn erg praktisch omdat je ze jezelf op elk moment kunt geven en ze zijn erg nuttig. En wie kent jouw lichaam en weet wat je voelt beter dan jezelf?

Je zult veel video’s op het internet vinden die je laten zien hoe je jezelf kleine massages kan  doen. Je kan natuurlijk ook gewoon een afspraak maken bij L’image om even een uurtje volledig voor jezelf te zorgen.

Neem een bad

Je denkt misschien dat in bad gaan veel tijd kost en omdat je zoveel dingen moet doen het eigenlijk onmogelijk is om er een te nemen. Dus je besluit om gewoon onder de douche te springen en het daarmee te doen voor de dag.

Zo nu en dan in bad gaan heeft echter zijn voordelen. Je zou er een kleine mini spa van kunnen maken om je lichaam te ontspannen na een drukke dag.

Vul je bad, doe er wat badzout in, of een lekkere oliën. Geniet van je bad tijd terwijl je luistert naar je favoriete muziek,  je favoriete tv-programma bekijkt, of in alle stilte, het is jouw keuze! Neem deze tijd om een maskertje op te doen of je haar te hydrateren.

In bad gaan is zoveel meer dan alleen esthetische verzorging. Het is een mentale en spirituele reiniging. Hiermee kan je opnieuw contact maken met jezelf en jouw behoeften. Schrijf die daarna eens op in een mooi boekje.

Lees een boek

Lezen is een van die geweldige dingen die je toelaat om naar andere plaatsen en in de tijd te reizen. Tijdens het lezen heb je namelijk geen gedachten. Kies een boek waarin je al een tijdje geïnteresseerd bent. Laat je geest ontspannen en dompel jezelf onder in het verhaal.

Lezen stelt je gedachten en geest in staat om te rusten. Het helpt je om spanning los te laten, de dingen anders te zien, nieuwe ervaringen te beleven en je geest open te stellen.

Voel je niet schuldig 

Begin met jezelf lief te hebben om van anderen te houden. Uiteindelijk ken je jezelf beter dan wie dan ook.

Als je elke dag een beetje tijd aan jezelf besteedt, voel je je meer bereid om te doen wat je moet doen. Sterker nog, je zult zoveel meer energie hebben. Het zal je zeker helpen om productiever te zijn en je te concentreren op je studie en werk.

Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met goed voor jezelf te zorgen! Je lichaam en geest zullen je dankbaar zijn.

 

Liefs,

Petra

 

Dit bericht werd geplaatst in Blog. Bookmark de permalink .