Hoe slaap jij ‘s nachts?

Herken je je dat weleens je wordt midden in de nacht wakker en je valt niet meer in slaap. Je gaat schapen tellen, meditaties luisteren, je drinkt misschien iets je rolt nog een keer op je andere zij. Maar niks helpt om maar weer in slaap te komen.

Tips

  1. Kijk niet op de wekker. Het zien van de wekker kan je onrust verergeren.
  2. Ontspan voor het slapen gaan. Doe een uur voordat je gaat slapen geen inspannende geestelijke of lichamelijke activiteiten meer.
  3. Bewaar je bed om in te slapen. Wanneer je wel leest of tv kijkt in bed doet dit dan niet langer dan een half uur.
  4. Kijk een uur voordat je gaat slapen niet meer of je telefoon of tablet.
  5. Bedenk ’s avonds wat je de volgende ochtend moet doen. Leg je kleding en werk- of schooltas klaar en maak eventueel een actielijstje voor die dag.
  6. Zorg voor een schrijfblokje naast je bed. Mocht je liggen te piekeren een malen schrijf dan eens op wat er door je hoofd heen spookt.
  7. Boek eens een massage! Ik hoor regelmatig van mijn klanten dat ze zo heerlijk hebben geslapen na de massage.
  8. Geef je slaap prioriteit. Een goede nachtrust werkt door op veel dingen zoals je spijsvertering, vermoeidheid en je kan beter tegen stressvolle situaties.
  9. Masseer je voeten vlak voordat je gaat slapen met een heerlijke lavendelolie. Wij gebruiken hele mooie pure aromatische oliën in het Relax Zentrum.

Lekker slapen is niet moeilijk

Mijn advies? Begin bij tip 9. En als je bent bijgekomen, ga dan eens aan de slag met de rest. Slapen is een belangrijk fundament dat vaak niet de aandacht krijgt die het verdient. Net als tip overigens.

Beter slapen is niet moeilijk, dus probeer de tips één voor één uit en zie hoe je leven stap voor stap zonniger, gezelliger en levenslustiger wordt.

Liefs Petra

Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in Blog en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.