5 elementen

Binnenkort hierover meer informatie!

Element hout symboliseert de lente Hout is het element van de lente. De lente is een seizoen van nieuwe groei. Wandel, werk en beweeg buiten. Luister naar de vogels en bewonder de natuur die weer ontwaakt. Lichaam: lever en galblaas.De productlijn element Hout geeft een diepe reiniging van de poriën bij vette huid, comedonen en pigmentvlekken. Geeft ook een betere energie – circulatie waardoor meer doorbloeding en een heldere huid. De houtproducten beschermen de huid tijdens de energetische lente van 5 februari tot en met 17 april.
Element vuur symboliseert de zomer Het element van de zomer is vuur. De volgende associaties horen bij het element Vuur. Lichaam: hart en dunne darm.De productlijn element Vuur brengt verfrissing, koelt en kalmeert de huid bij couperose, hitte, transpiratie en bij stuwingen door hitte. De vuurproducten brengen evenwicht in de arteriële bloedsomloop en beschermen de huid gedurende de energetische zomer: van 6 mei tot en met 19 juli.
Element aarde symboliseert de nazomer Als de zomer ten einde loopt, maar de gure herfst zich nog lang niet laat zien, dan komt het element Aarde. Met aarde verbonden factoren: bloed, spraakvermogen, rood en zomer. Lichaam: milt en maag.De productlijn element Aarde brengt ontspanning en herstel in de huid bij acné, onzuiverheden en grove poriën. De aardeproducten bevorderen de lymfestroom en worden ook gebruikt tijdens de 18 dagen van seizoensovergangen: van 18 januari tot en met 4 februari, van 18 april tot en met 5 mei, van 20 juli tot en met 6 augustus en van 21 oktober tot en met 7 november.
Element metaal symboliseert de herfst Bij de herfst hoort het element Metaal. Met metaal verbonden factoren: huid, vitaliteit, verdriet, wit en reuk. Lichaam: longen en dikke darm.De productlijn element Metaal brengt vochtigheid en opbouw van mineralen bij een droge en/of slecht doorbloede huid. De metaalproducten hebben een gunstig effect op de afvoerende circulatie en beschermen de huid tijdens de energetische herfst van 7 augustus tot en met 20 oktober.
Element water symboliseert de winter Het element Water hoort bij de winter. Met water verbonden factoren: lusteloos, angst, kalmte en gehoor. Lichaam: blaas en nieren.De productlijn element Water geeft weer spankracht aan de huid en regenereert het weefsel bij vitaliteitstekort, huidverslapping, fijne lijntjes en rimpeltjes en problemen met de vochtcirculatie. De waterproducten beschermen de huid tijdens de energetische winter van 8 november tot en met 17 januari.