Nieuwsbrief | Juli 2019 |

Waarom massage voordat je op vakantie gaat een aanrader is!

Er zijn veel goede redenen waarom een massage in de zomer een aanrader is. In de zomer ben je vaak een stuk actiever. Je sport meer en hebt misschien in de tuin gewerkt, of de laatste dingen op je werk afgemaakt voordat je op vakantie gaat. En dat kan tot pijnlijke spieren leiden, omdat je dat niet meer gewend bent. Of omdat de druk en de deadlines te hoog zijn geworden. Ik deel 4 tips met je waarom je voordat je op vakantie gaat het beste een massage kan nemen.

  1. Drukpuntenmassage na het sporten

De zomer is de periode waarin veel actiever bent. Misschien nog voor de laatste kilootjes voordat je weer in je bikini op het strand ligt Terwijl je spieren daar niet goed op voorbereid zijn. De kans op overbelasting en blessures en uitputting is dan aanwezig. Dus een waarschuwing om goed naar je lichaam te luisteren. Een beetje spierpijn is niet erg; een herstellende en ontspannende drukpuntenmassage kan dan erg lekker zijn.

  1. Afbouwen van stresshormonen door aromatische oliën

Door veel en hard werken ontstaat er een innerlijke druk. Deze druk ervaart je lijf als stress. En je lijf reageert hierop met stresshormonen zoals adrenaline en cortisol. Deze nuttige stoffen geven je lijf de opdracht om alle beschikbare energie in te zetten voor het mogelijke ‘gevaar’.  Duurt de stress langer dan je lijf lief is, dan legt onder andere cortisol je immuunsysteem plat. Er komt zo energie beschikbaar voor je ‘overlevingsmodus’. Door rust en ontspanning nemen de stresshormonen af. Een massage met aromatische oliën die je immuunsysteem zal versterken en de stress zal laten wegvloeien. Dit is pas een fijne start voor je vakantie.

  1. Lymfedrainage bij vochtophopingen

Misschien herken je het wel dat je bij warm weer last krijgt van vochtophopingen in je voeten en benen. Het warme weer, vooral in combinatie met een hoge luchtvochtigheid, kan je daarbij ook lusteloos maken. Ook in dit geval kan massage je klachten verminderen en in het bijzonder een lymfedrainage. Ze helpen je lichaam om het opgehoopte vocht en de afvalstoffen beter uit je lichaam weg te leiden. Het geeft daarbij ook een boost aan je immuunsysteem en je voelt je algauw weer als herboren, zodat je met volle teugen van de zomer kunt genieten.

  1. Ontspannen vakantie vieren na een massage

Een ontspannende massage is een goede manier om je vakantie in te luiden. Letterlijk uit je hoofd en in je lichaam. Eindelijk valt alle stress van je af. Vaak resulteert dit er juist in dat je je niet optimaal voelt als je vakantie begint; hoofdpijn, stijve spieren, vermoeidheid, weinig energie. Als je dan ook nog eens meteen moet gaan beginnen met je koffers pakken, reizen, de kinderen vermaken, dan kan je vakantie vanwege alle vakantiestress behoorlijk tegenvallen. Begin je vakantie daarom altijd rustig en luid je vakantie in met een ontspannende massage. Enkele massagevormen die we je kunnen aanraden zijn:

  • Ontspanningsmassage
  • Chinese hoofd-, nek- en schoudermassage
  • Aromatische olie massage
  • Klankschalen massage
  • Voetreflex massage

Een van de waardevolle dingen die jij je zelf kan geven is tijd. Boek eens een uurtje tijd voor jezelf in, zodat jij lekker ontspannen op vakantie kan gaan.

Lieve groet en een hele relaxte vakantie,

Petra

Advertenties