Nieuwsbrief | Maart 2019 |

Tijd voor lente schoonmaak!

De lenteschoonmaak biedt ruimte aan vernieuwing en groei.

Het letterlijk schoonmaken van je huis, geeft ook ruimte voor groei, positieve energie en vertrouwen in jezelf om weer fris en fruitig met nieuwe dingen te starten.

Zoals het opbloeien van de natuur, komen we ook weer zelf tot bloei en belangrijk is om voor jezelf helder te hebben op welke wijze je tot bloei wilt komen.

Ga je voor het opfrissen en versterken van alle mooie dingen om je heen of kies je voor het heel sterk activeren van positieve energie en sta je in de startblokken om compleet het roer om te gooien? Het kan en mag allemaal met de juiste ‘vibe.’

Schoonmaken van je huid

‘De Schoonmaak’ kun je inzetten als zacht en masserend of lekker scrubben maar zonder agressie. Wakker de levenslust aan en verwijder alle overtollige ballast en maak plaats voor frisheid, warmte en liefde.

Natuurlijke producten reinigen zacht, intens en zonder de huid te overbelasten. Synthetische producten reinigen misschien op het eerste gezicht dieper maar pas op met het grondig reinigen dat ook niet alle levensenergie (qi) weg wordt gewassen en het zelfreinigende vermogen van de meeste natuurlijke oppervlakten teniet wordt gedaan. Met agressieve producten krijg je een blinkend huis maar haal je uiteindelijk de natuurlijke glans eraf.

 

De zachte reinigingslotions met natuurlijke ingrediënten van Phyto5 bevatten een hoog percentage etherische oliën, die niet alleen reinigen maar ook voeden en geven je huid een letterlijke power-boost.

 

Stromen van de energie

Het bijbehorende orgaansysteem voor het element Hout is de lever-galblaas. Volgens de Chinese Geneeskunde zorgt dit orgaansysteem voor het soepeler stromen van qi, levensenergie door ons lichaam. De lever regelt het soepele verloop van alle processen in ons lichaam. Dit is met name belangrijk voor de spijsvertering. Wanneer de qi niet soepel kan stromen, dan krijg je een opgeblazen gevoel, maagdruk en een wisselend ontlastingspatroon. Leg de nadruk in je voedingspatroon op groene (kort gekookte) groenten, om de milt niet te beschadigen, gebruik granen en peulvruchten met veel verse kruiden en let op suikervermindering vermijdt alle extreem zoete dingen, overmatig alcohol, overmatige vleesconsumptie en melkproducten.

Kom in beweging

De lever houdt van beweging; belangrijk is dat er souplesse wordt gecreëerd. Denk aan yoga, Tai Chi of Qi gong dit zijn meridiaan oefeningen.

Voeding

Een fijne ondersteuning hierbij voor een optimale stofwisseling en bevordering van de darmtransit is dagelijks een groene smoothie te drinken. Deze bevatten veel vezels en koolhydraten met een laag glycemische index en een complete cocktail van vitaminen en mineralen voor spierbehoud en opbouw. De vezels zorgen voor een betere spijsvertering en ondersteunen de darmopname en afgifte van opgeslagen gif- en afvalstoffen.

 

Lieve groet,

Petra

Advertenties